Leo Messi Pertimbangkan Siapa Yang Boleh Memenangi Piala Dunia
Toto

Leo Messi Pertimbangkan Siapa Yang Boleh Memenangi Piala Dunia

Piala Dunia FIFA di Qatar hampir mendengar wisel awalnya, kini hanya tinggal sebulan sahaja lagi. Acara yang paling dinanti-nantikan dalam bola sepak global ialah cabutan besar untuk petaruh sukan, dan Leo Messi mempunyai garis SGP Hari ini tentang siapa yang dia fikir boleh menang.

Leo Messi
Leo Messi di atas padang untuk Paris Saint-Germain. Bintang bola sepak itu telah membuat ramalan siapa yang boleh memenangi Piala Dunia FIFA. (Imej: European Pressphoto Agency)
Messi akan turun padang bulan depan bermain untuk negara asalnya Argentina. Mempunyai dia dalam pasukan adalah satu kelebihan, kerana Argentina mendapat peluang +700 pada Caesars Sportsbook dan FanDuel untuk menang.

Itu sudah cukup baik untuk menduduki tempat ketiga dalam carta. Bagaimanapun, penyerang Paris Saint-Germain (PSG) itu tidak begitu yakin.

Messi Membuat Panggilannya
Pada usia hampir 35 tahun, Messi adalah antara bintang bola sepak paling berpengalaman yang masih aktif hari ini. Apabila dia mengambil berat tentang permainan bola sepak, ia biasanya membayar untuk mendengar.

Baginya, Perancis dan Brazil adalah pasukan yang mempunyai kemungkinan paling tinggi untuk memenangi Piala Dunia. Ini kerana beberapa faktor, kebanyakannya juga telah memberikan mereka kedudukan teratas dengan buku sukan. Brazil berada di +400 dan Perancis pada +600 dengan Caesars.

Kami sentiasa menyebut nama yang sama, tetapi Perancis dan Brazil adalah kegemaran. Mereka mempunyai idea yang jelas, kumpulan yang sama selama bertahun-tahun dan jurulatih yang sama, [pengurus pasukan kebangsaan Perancis Didier] Deschamps dan [pengurus pasukan kebangsaan Brazil Adenor ‘Tite’ Bacchi],” kata Messi dalam temu bual dengan Pablo Giralt dari DirecTV Sports .

Selain dua calon ini, Messi turut memberi sokongan kepada England, Jerman, dan Sepanyol. Walaupun dia tidak menyatakan bahawa salah satu daripada tiga skuad itu mungkin menang, dia menjangkakan mereka akan menjadi antara pasukan teratas dalam perebutan trofi.

Ketiga-tiganya mengikuti Argentina dalam peluang untuk merebut gelaran – England pertama, diikuti oleh Sepanyol dan kemudian Jerman. England mendapat +700 daripada Caesars, manakala Sepanyol dan Jerman masing-masing melihat +800 dan +1000.

Begitu juga, perlu diingatkan bahawa Argentina mempunyai segala yang Pengeluaran Sidney diperlukan untuk merebut kejuaraan, seperti yang ditunjukkan dalam Kelayakan Conmebol dan dalam edisi terakhir Copa América, di mana mereka menewaskan Brazil 1-0.

Messi Rindu Barcelona
Ini berkemungkinan Piala Dunia terakhir untuk Messi, yang menghampiri penghujung kariernya dan tidak lama lagi boleh menuju ke Major League Soccer (MLS) di Amerika Syarikat. Walau bagaimanapun, rancangan itu tidak ditetapkan dalam batu.

Messi baru-baru ini memberitahu Cristobal Soria dan Carmen Barceló dari rancangan bual bicara sukan Sepanyol “El Chiringuito” bahawa kembali ke FC Barcelona masih dalam fikirannya.

Terdapat satu perkara yang menghalang Messi untuk kembali ke kelab di mana dia menghabiskan 18 tahun dan menyampaikan 10 gelaran La Liga, tujuh gelaran Copa del Rey, dan empat Kejohanan UEFA. Selagi Joan Laporta menjadi presiden, dia tidak akan kembali.

Wartawan sukan menjelaskan bahawa Messi masih mempunyai tahap kepahitan tertentu mengenai pemergiannya dari Barcelona. Dia “terbakar” dan “rambutnya berdiri tegak” apabila dia mendengar nama Laporta.

Messi percaya Barcelona – atas desakan Laporta – menggunakan dia dan membuangnya seperti sampah semalam. Walau bagaimanapun, ia adalah rumahnya untuk keseluruhan kerjayanya, dan itu adalah sesuatu yang kekal dengan atlet.

Barcelona juga mahu dia kembali. Dalam El Clásico baru-baru ini , Real Madrid menumbangkan pasukan, sesuatu yang tidak biasa dengan pemenang Ballon Totobet HK d’Or tujuh kali. Data dari SofaScore menunjukkan bahawa Barcelona menewaskan Real Madrid sebanyak 42% dengan Messi dan 38% tanpanya.

Barcelona kehilangan 33% daripada perlawanan menentang pesaing lama mereka dengannya, tetapi 41% tanpa dia. Kelab itu juga menjaringkan lebih sedikit gol dan berputus asa tanpa pemain yang mempunyai hatrik terbanyak dalam La Liga.